Healthy bread types such as whole wheat and rye bread can facilitate digestion, extend the feeling of fullness, and reduce hunger.
Tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği gibi sağlıklı ekmek türleri sindirimi kolaylaştırarak tokluk süresini uzatabiliyor ve açlık hissini azaltabiliyor.
Carbohydrates in bread should not be skipped. It is important to consume enough carbohydrates daily to meet the body's energy needs.
Ekmekteki karbonhidratlar kesinlikle atlanmamalı. Vücudun enerji ihtiyacını karşılayabilmesi için günlük beslenmede yeterli miktarda karbonhidrat alınması önemlidir.
However, dietitians emphasize that white flour breads contain less fiber because they are highly processed. Therefore, it is recommended to choose whole grain or bran bread as much as possible.
Ancak, diyetisyenler beyaz undan yapılmış ekmeklerin fazla işlem gördükleri için daha az lif içerdiklerine dikkat çekiyorlar. Bu nedenle mümkün olduğunca tam tahıl veya kepek ekmeği tercih edilmeli.
#EnglishTurkish translation #İngilizceTurkce çeviri by #SuleGulmen sulegulmen@vivaldi.net
![]() |
Photo by GABai YapayZeka foto |